Περιποίηση δέρματος

Ο τέλειος καθαρισμός, περιποίηση και σφράγιση φυσικού δέρματος, απομίμησης δέρματος και υφασμάτων. Για το εσωτερικό και τα καθίσματα αυτοκινήτου σας.

ΔΕΡΜΑ - ένα υλικό με ιστορία

Για λεία, ανοιχτόχρωμη, κλειστή και vegenes δέρμα

Στο αυτοκίνητό σας θα βρείτε πολλές δερμάτινες επιφάνειες και τύπους δέρματος. Από λείο, ανοιχτόχρωμο δέρμα, μέχρι Alcantara. Τα υψηλής ποιότητας δερμάτινα καθίσματα και το υψηλής ποιότητας δερμάτινο εσωτερικό χρειάζονται καλό καθάρισμα και φροντίδα, ώστε να μπορείτε να το απολαύσετε για μεγάλο χρονικό διάστημα. Το παλιό δέρμα μπορεί να γίνει εύθραυστο και να ραγίσει. Το νέο δέρμα χρειάζεται σφράγιση και προστασία. Στη Swissvax, θα βρείτε μια μεγάλη ποικιλία προϊόντων περιποίησης για το δέρμα του οχήματός σας. Τα συστατικά καθαρισμού, περιποίησης και σφράγισης εναρμονίζονται σε ένα πλήρες σύστημα περιποίησης για την ευεξία του υλικού του οχήματος. Παρουσιάζουμε παρακάτω συμβουλές φροντίδας για διαφορετικούς τύπους δέρματος στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας. Έτσι η ομορφιά και η λειτουργία του δέρματος σας παραμένουν όπως πρέπει από την αρχή - απλά τέλεια με προϊόντα από τη SWISSVAX - μια μάρκα αφοσιωμένη στην άνευ όρων ποιότητα.

Νέο δέρμα νάπα

Οι κατασκευαστές και οι προμηθευτές αυτοκινήτων έχουν προχωρήσει πολύ στην επιθυμία τους να κάνουν το εσωτερικό ενός αυτοκινήτου όχι μόνο αισθητικό αλλά και ανθεκτικό.

Ειδικά το δέρμα ως φυσικό προϊόν επεξεργάζεται με τέτοιο τρόπο που η διαδικασία γήρανσης όπως το ξεθώριασμα του χρώματος ή η συρρίκνωση του υλικού έχει γίνει σχεδόν ανύπαρκτη. Οι νέες επικαλύψεις επιφανειών έγιναν πιο ανθεκτικές σε γρατσουνιές και λεκέδες: ένα προϊόν εύκολης φροντίδας, προσαρμοσμένο στην εποχή μας.

Αλλά εύκολη - φροντίδα δεν σημαίνει χωρίς συντήρηση!

Ακόμη και οι σύγχρονες δερμάτινες επιφάνειες λερώνονται και εδώ είναι οι συστάσεις μας ενάντια σε αυτό:

- Καθαρίστε τις επιφάνειες από δέρμα νάπα με Leather Cleaner / Leather Cleaner Forte και ανάλογα με το βαθμό λερώματος με μια δερμάτινη βούρτσα καθαρισμού.
- Για διάτρητο δέρμα (για παράδειγμα αεριζόμενα καθίσματα) χρησιμοποιήστε ένα σφουγγάρι καθαρισμού αντί για τη βούρτσα καθαρισμού.
- Αφαιρέστε τον αφρό ρύπων με το μαλακό μας πανί Detail από βαμβάκι ή κίτρινο πανί μικροϊνών Micro-Wash .
- Επαναλάβετε τη διαδικασία μέχρι να μην αφαιρεθεί άλλη βρωμιά.
- Δουλέψτε σε μικρότερα τμήματα για να μην στεγνώσει το υγρό.

Θα εκπλαγείτε με πόση επιφανειακή βρωμιά αφαιρείται. Το δέρμα θα ξαναβρεί την αρχική του, ελαφρώς ματ εμφάνιση.

Το νέο σφράγισμα δέρματος Nappa με Leather Glaze προστατεύει το λείο δέρμα από τη μεταφορά βαφής και την τριβή στο τζιν. Απλώς εφαρμόστε με ένα σφουγγάρι απλικατέρ με κυκλικές κινήσεις από ραφή σε ραφή. Το άχρωμο σφραγιστικό στεγνώνει σε λίγα λεπτά και δεν γυαλίζει.

Μην χρησιμοποιείτε τα προϊόντα μας σε δέρμα βουβάλου ή σουέντ.

Μην επεξεργάζεστε το δέρμα ανιλίνης (δέρμα που έχει ανοιχτούς πόρους) με Leather Cleaner Forte και/ή βούρτσα.

Δέρμα ανιλίνης ή νάπα;

Απλώστε μια σταγόνα νερό σε μια κρυφή περιοχή και απλώστε την ελαφρά με το δάχτυλό σας. Εάν το νερό απορροφάται, είναι δέρμα ανιλίνης.

Μεταχειρισμένο δέρμα Nappa

Εδώ σας παρουσιάζουμε συμβουλές περιποίησης, ειδικά για τα δέρματα νάπα. Αυτά μπορεί να είναι εξαρτήματα από φυσικό δέρμα σε νέα αυτοκίνητα καθώς και παλιό δερμάτινο υλικό σε κλασικά αυτοκίνητα.

Καθαρίστε τις επιφάνειες από δέρμα νάπα με το Leather Cleaner / Leather Cleaner Forte και τη βούρτσα καθαρισμού δέρματος, ανάλογα με το πόσο βρώμικες είναι. Για διάτρητο δέρμα χρησιμοποιήστε το σφουγγάρι καθαρισμού.

Αφαιρέστε τον αφρό που προκύπτει και τη διαλυμένη βρωμιά με ένα βαμβακερό ύφασμα λεπτομέρειας ή ένα κίτρινο πανί μικροϊνών Micro-Wash .

Δουλέψτε σε μικρότερα τμήματα για να μην στεγνώσει το υγρό.

Αφού στεγνώσει τελείως η επιφάνεια, εφαρμόστε Leather Milk με το απλικατέρ υφασμάτων. Χρησιμοποιήστε μια μικρή ποσότητα υλικού και αφήστε το να μουλιάσει. Εάν το δέρμα εξακολουθεί να είναι στεγνό, επαναλάβετε τη διαδικασία.

Μην χρησιμοποιείτε τα προϊόντα μας σε δέρμα βουβάλου ή σουέντ. Μην επεξεργάζεστε το δέρμα ανιλίνης με Leather Cleaner Forte ή/και βούρτσα.

Δέρμα ανιλίνης ή νάπα;

Απλώστε μια σταγόνα νερό σε μια κρυφή περιοχή και απλώστε την ελαφρά με το δάχτυλό σας. Εάν το νερό απορροφάται, το δέρμα είναι δέρμα ανιλίνης.

Επίλυση περαιτέρω προβλημάτων δέρματος

Σφράγιση - Επισκευή - Μαλάκωμα

Σφραγιστικό δέρματος Leather Glaze

Το νέο δέρμα δεν απαιτεί ακόμη δερμάτινο γάλα, εξακολουθεί να προστατεύεται επαρκώς από τη διαδικασία μαυρίσματος. Ωστόσο, το νέο δέρμα κάπα θα πρέπει να προστατεύεται από την αρχή από την τριβή και τη μεταφορά χρώματος από τζιν και άλλα ρούχα με το στεγανωτικό δέρμα Leather Glaze. Το Leather Glaze είναι άχρωμο, άχρωμο και μπορεί να εφαρμοστεί με σφουγγάρι με λεπτούς πόρους και κυκλικές κινήσεις από ραφή σε ραφή.

Leather Healer Leather Tint

Τα στηρίγματα καθισμάτων, τα τιμόνια, τα πόμολα ταχυτήτων και τα υποβραχιόνια από δέρμα νάπα τείνουν να δείχνουν σημάδια φθοράς. Στις περισσότερες περιπτώσεις πρόκειται για αβλαβή φθορά, όπως φθαρμένο χρώμα ή γρατσουνιές. Μπορούν να επισκευαστούν με τη σωστή απόχρωση του δέρματος. Η απόχρωση δέρματος για δέρμα κάπα εφαρμόζεται με σφουγγάρι με λεπτούς πόρους και κυκλική κίνηση από ραφή σε ραφή. Στεγνώνει σε λίγα λεπτά και δεν λερώνει (χωρίς κρέμα).

Leather Gloss Corrector ματ ή γυαλιστερό

Οι δερμάτινες επιφάνειες στο εσωτερικό που υπόκεινται σε μεγαλύτερη πίεση, όπως το τιμόνι, τα υποβραχιόνια ή το πόμολο ταχυτήτων, αρχίζουν να γυαλίζουν με την πάροδο του χρόνου. Το Gloss Corrector matt εφαρμόζεται με σφουγγάρι με λεπτούς πόρους και κυκλική κίνηση από ραφή σε ραφή, δίνοντάς τους ξανά ματ εμφάνιση. Πολλαπλές εφαρμογές αυξάνουν το αποτέλεσμα.

Τα νεανικά και vintage αυτοκίνητα έχουν συχνά πιο γυαλιστερό δερμάτινο φινίρισμα. Εάν π.χ. ένα κομμάτι δέρμα πρέπει να αντικατασταθεί, το επίπεδο γυαλάδας είναι συχνά πολύ ματ. Το Gloss Corrector glossy εφαρμόζεται με σφουγγάρι με λεπτούς πόρους και κυκλική κίνηση από ραφή σε ραφή, δίνοντας ξανά λαμπερή εμφάνιση. Πολλαπλές εφαρμογές αυξάνουν το αποτέλεσμα.

Μαλακτικό δέρματος

Η έλλειψη φροντίδας και κυρίως η ζέστη είναι οι κύριες αιτίες του σκληρυμένου δέρματος. Εάν το παλιό δέρμα νάπα έχει ήδη σκληρύνει, με λίγη υπομονή και το Μαλακτικό Δέρμας μας μπορείτε να επιτύχετε μικρά θαύματα. Το μαλακτικό επιστρέφει λάδια και μέταλλα στο δέρμα που έχουν αφαιρεθεί από το ηλιακό φως και τον αέρα.

Εφαρμόστε το μαλακτικό δέρματος με ένα σφουγγάρι απλικατέρ και αφήστε το υγρό να μουλιάσει. Μερικές φορές η θεραπεία πρέπει να επαναληφθεί αρκετές φορές για να επιτρέψετε στο υγρό να μουλιάσει σταδιακά στα κάτω στρώματα του δέρματος.

Vegan δέρμα

Το Vegan δέρμα ταιριάζει απόλυτα στο πνεύμα του χρόνου μας και απολαμβάνει αυξανόμενη δημοτικότητα. Η τεχνική εξέλιξη καθιστά δυνατή την παραγωγή ενός τεχνητού υλικού που δεν είναι σε καμία περίπτωση κατώτερο από το φυσικό μοντέλο. Η εμφάνιση και η αίσθηση μιμούνται τέλεια. Αλλά και τεχνητό υλικό χρειάζεται φροντίδα για να διατηρήσει την αρχική του ομορφιά.

Εδώ είναι οι συστάσεις μας:

- Καθαρισμός με Leather Cleaner / Leather Cleaner Forte και σφουγγάρι ή βούρτσα καθαρισμού

- Προστασία επιφάνειας από ανοιχτόχρωμο vegan δέρμα κατά της μεταφοράς βαφής τζιν και άλλων ενδυμάτων με σφραγιστικό δέρματος Leather Glaze .

Αλκαντάρα

Παρόμοιο με το vegan δέρμα, το Alcantara είναι ένα τεχνητό υλικό που μιμείται το σουέτ, αλλά καθαρίζεται πιο εύκολα και είναι πιο ανθεκτικό. Μην χρησιμοποιείτε επιθετικά καθαριστικά και βούρτσες για τον καθαρισμό και μην τρίβετε ποτέ .

Καθαριστικό Alcanta

Αφαιρέστε τη χαλαρή βρωμιά από τις επιφάνειες Alcantara με μια ηλεκτρική σκούπα και ψεκάστε το Alcanta Cleaner σε ένα σφουγγάρι απλικατέρ ή απευθείας στην επιφάνεια. Ταμπονάρετε με ελαφριά πίεση. Στεγνώστε με ένα κίτρινο Micro-Wash
πανί από μικροΐνες. Μην τρίβετε ποτέ! Ποτέ μην καθαρίζετε με θερμότητα.

Σήμα παλαιού Αλκαντάρα

Τα οζίδια που εμφανίζονται στις περιοχές φθοράς με την πάροδο του χρόνου είναι χαρακτηριστικά της Alcantara και είναι γνωστά ως «pilling». Εφόσον η διάτρηση δεν είναι πολύ δυνατή, μπορούν να αφαιρεθούν με το δερμάτινο τρίψιμο μας. Η διαφορά πριν και μετά είναι κανονικά εκπληκτική!

Σφραγιστικό υφασμάτων Lotos Protectant

Το Alcantara μπορεί να προστατευτεί καλά από νέα ρύπανση με στεγανωτικό υφασμάτων. Καθαρίστε την επιφάνεια με Alcanta Cleaner, αφήστε να στεγνώσει και τέλος σφραγίστε με Lotos Protectant.